Contact

Nieuws

ripe-pears-in-an-enamel-plate-on-a-wooden-table-2023-11-27-04-56-29-utc-min

Recept: Pasta met Peer

In dit heerlijke hoofdgerecht staat de Zeeuwse peer centraal. Het is eenvoudig en iedereen kan het maken! Het lekkerste is als je pasta ‘al bronzo’ gebruikt. Dat is pasta waarvan de buiten laag ruw is waardoor de saus er lekker aan blijft plakken. Als pasta en saus tegelijkertijd klaar zijn en samengevoegd worden vindt er een heerlijke versmelting plaats waarin het zout van de kaas het zoet van de peer naar een hoger niveau tilt.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 400 gram ongekookte pasta naar keuze
– 1 flinke ui
– Een klontje boter
– 200 ml slagroom op kamertemperatuur (of plantaardige variant)
– 4 lekkere handperen
– 100 gram blauwader kaas (zoals gorgonzola)

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking in ruim water waaraan je een beetje zout toevoegt. Snipper ondertussen de ui, snijd de geschilde peren in blokjes ter grootte van dobbelstenen, rasp of verbrokkel de kaas. Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en fruit de ui aan. Voeg daarna de blokje peer toe, zet op hoog vuur en bak tot de blokjes iets bruin kleuren. Zet het vuur laag en voeg de ongeslagen slagroom toe. Warm zachtjes door en voeg dan de kaas toe. Roer nog een keer door. Zorg ervoor dat de pasta en de saus tegelijkertijd klaar zijn.

Serveren

Voeg de gekookte pasta aan de saus toe en roer door en serveer direct.