Contact

Museum

Home> Museum

Geschiedenis van het museumZeeuws fruit in het museum

MuseumtuinHet buitenmuseum

De tuin in zijn huidige vorm is aangelegd in 2019/2020. Door het project ‘Het Buitenmuseum’ is de tuin ook goed toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Het project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit de EU.

De tuin is aantrekkelijk in alle seizoenen en dankzij de tunnelkas en de muur kas is de tuin ook bij regenachtig weer goed te bewonderen. In de tunnelkas kan je momenteel wat grotere machines, die niet in het museum passen, bekijken. In de muur kas komt de komende periode langzaam een kleine orangerie tot leven. Het museumcafé beschikt over een fijn terras waar je midden tussen de fruitbomen van iets lekkers kunt genieten.En vergeet vooral niet ons druk bezochte bijenhotel van dichtbij te bekijken.

Bezoekers in het bijenhotel
0 +
Soorten fruit
0 +

CollectieDe fruitteelt centraal

De collectie van dit museum bestaat uit een vaste collectie waarin de fruitteelt centraal staat, het open depot, de wisseltentoonstelling en de bibliotheek.

In de vaste collectie van het museum wordt de bezoeker via de hoofdthema’s bloei, groei, oogst en snoei door de geschiedenis van de fruitteelt geleid.

Het open depot toont de stukken die momenteel niet in de vaste tentoonstelling getoond worden.

In een museumzaal biedt het museum een dynamische wisseltentoonstelling met een gevarieerd karakter.

Het museum beschikt over een bibliotheek bordenvol waardevolle informatie over fruitteelt zoals dat in de loop der jaren bedreven is.

Vragen?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via de contact pagina!